Het Verwende Meisje

 

Op het perron in Heerenveen stonden mensen elkaar al te verdringen. Het zou een overvolle trein worden. Het was niet eens spitsuur, dat was al geweest. Maar ja. Maandagochtend. Dan weet je het wel.

Monter stapte ik in. Ik ging naar Schiphol. Bestemming Koeweit, daar werkt mijn man. Alle zitplaatsen waren uiteraard al bezet, behalve aan de raamkant naast een blond meisje. Het meisje had zich geïnstalleerd. Kek koffertje op de stoel naast haar, uitgeklapte laptop op het tafeltje. Cappuccino in de hand. Op mijn vraag of ze wellicht kon opschuiven, kreeg ik een vernietigende blik toegeworpen. Vriendelijk bleef ik haar aankijken, er was maar een stoel vrij in de hele coupé en daar wilde ik zitten.
Zuchtend begon ze aan de operatie. ‘Je kunt ook opschuiven hoor’, zei ik, maar toen begon ze nog harder te zuchten. ‘Nee’, mompelde ze. ‘Ik ben claustrofobisch’.

Met een zwaai plantte ik mijn koffertje in het bagagerek. Het Verwende Meisje zette het kekke koffertje naast zich, half in het gangpad. Zou het besmettelijk zijn, claustrofobie? Had haar koffer daar wellicht ook last van?
Het werd almaar drukker in de trein. Mensen moesten over de kekke koffer van het meisje heenstappen. Af en toe was er een kleine opstopping bij onze stoelen toen er nog meer mensen instapten op zoek naar een zitplaats.

Ondertussen maakte het meisje selfies mét pruilmondje. De lange blonde haren werden geschikt, wenkbrauwen geïnspecteerd. Een andere passagier stond op voor een oudere heer. Ik had de neiging om ook op te staan, maar dat was flauw geweest vanuit mijn hoekje bij het raam. Dan had het meisje weer aan de operatie opschuiven moeten beginnen en had ze waarschijnlijk nóg harder gezucht.
In Almere stapte het meisje uit. Ik keek haar na, terwijl ze heupwiegend over het perron paradeerde, het kekke koffertje achter zich aanslepend.

Nu liet ik een diepe zucht. Goddank, ze was uit mijn aura.
Mijn dochter reist veel met de trein. Ik hoop dat ze dit leest. En dat wij haar een beetje beter hebben opgevoed.

Ik ben Wiep-Fenna, trotse moeder van 3 kids, auteur, blogster en levensgenieter. Hou je van tips over goeie boeken, de laatste trends in mode en grappige verhalen over mijn ervaringen met (p)uber kids? Dan zit je hier goed!

Geplaatst in Kids, Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cart

Subscribe to our Newsletter