Bomberjack

Vorig jaar kocht ik een gebloemd bomberjackje in een goedkope winkelketen. We waren in Barcelona, de stad waar mijn zoon Arjen nu al een tijd woont en werkt. Winkelen hoort bij een bezoek aan een grote stad, evenals musea opzoeken en alle andere toeristische attracties bekijken. Mijn dochter vond het jack maar zozo. Ze verkondigde dat bombers niet echt haar ding waren, maar dat het jack ‘op zich’ best aardig was en heel goed bij mijn leeftijd paste. Ik vond het jasje echter zo leuk dat ik me helemaal niks aantrok van mijn dochters lauwe kritiek. Hij ging in de koffer mee naar huis. Eenmaal thuis bleek het bombertje een ideale dracht op het Oerol festival. Beetje hippiestijl, vrolijke kleuren en uitermate goed in combinatie met een gebleekt jeansshortje. De kwaliteit was niet geweldig (de zakken scheurden meteen al uit) maar ach, dat kun je ook niet verwachten van een jasje van een paar tientjes.

Ik kreeg veel complimenten over mijn koopje – en, dat moet gezegd – het stond ook heel erg leuk. Het jasje is inmiddels ergens blijven liggen. Ik heb geen idee waar, dat heb je soms met jasjes of vestjes; hoe je je hersens ook pijnigt waar in vredesnaam je het hebt vergeten of ergens aan een kapstok hebt laten hangen; je kunt niet achterhalen waar het is gebleven. Soms wordt het ineens warm en dan gooi je het op een stoel. Meestal is dat het geval na een paar drankjes. Hier schiet mijn zelfkennis niet te kort. Lang leve de lol en ja, vergeetachtig zijn hoort er ook helemaal bij op zekere leeftijd. Einde verhaal van het gezellige bomberjackie. Ik hoop van harte dat iemand anders er blij mee is. Bovendien is het in dit geval niet erg. Integendeel, want 2017 wordt de zomer van Het Bomberjack. Je kunt te kust en te keur. Bloemen, effen, gekke prints, met borduurwerk erop of simpel maar stijlvol zwart; het bomberjack is hot. Soms heb ik een vooruitziende blik wat mode betreft, ook al zeg ik het zelf. Ik zou wel zo’n mega hippe trendwatcher willen zijn, dat lijkt me wel wat. De wereld over reizen voor grote bedrijven, trends signaleren en vertalen naar de betreffende bedrijfstak. Wat een geweldig beroep. Het klinkt ook zo leuk. ‘Ik ben trendwatcher’. Verbaasde en  bewonderende blikken zullen jouw deel zijn. Geen idee hoe je trendwatcher wordt, trouwens. Is daar een opleiding voor?

Cornalie heeft doorgaans ook een goed gevoel voor stijl en modetrends. Wij bestoken elkaar met appjes over eventuele aankopen. Zal ik het doen of niet? Als de uitkomst positief is, sturen we elkaar intens gelukkige foto’s van onze nieuwverworven schatten. Maar soms geeft ze ook snoeihard commentaar. ‘Mam, effe serieus. Een T-shirt met tekst? Voor jou? Ben je van je geloof gevallen ofzo?’ Inderdaad, bedenk ik met het schaamrood op mijn kaken. Ze heeft gelijk. Maar ja. De kleur was zo leuk en het modelletje lekker kek. Dus dan neem je een tekst op de koop toe, maar we moeten kritisch blijven, zeker voor onszelf. Gelukkig heb ik die leuke, lieve dochter die me daar weer haarfijn aan herinnerde. Mijn motto is dat je op zekere leeftijd bepaalde dingen zeker nog wél moet doen. Dansen, flirten en naar muziek luisteren waar mijn kinderen heel blij van worden en dan niet meteen gaan roepen dat het stomme herrie is en dat er alleen in onze tijd goede en mooie muziek werd gemaakt. Nóóit doen. Dan ben je een zure muts. Maar sommige dingen kunnen echt niet meer. En dat zijn onder andere T-shirts met teksten op je tieten. Dát zeker niet meer doen. Leuk voor je puberdochter, maar niet meer voor jou. En o, wat zijn die grote kinderen fijn. De opvoed-en puberperiode is al lang achter de rug, maar ze houden jou wél een fantastische spiegel voor je soms ietwat door ouderdom vertroebelde blik.

Een paar weken geleden kreeg ik een foto van Cornalie in een oudroze bomberjack met de onderstaande tekst; dit wordt mijn nieuwe favo outfit. Leuk? Vind zo’n bomber zo gaaf…

Laatst waren we in de winkel. Cornalie rende op een bomberjack af van Selected Femme. Op de eerste verdieping graaide ze ook nog eentje van MbyM uit de rekken. ‘Ik kan niet kiezen’, zei ze theatraal. ‘Bombers zijn zo leuk en makkelijk. Je kunt ze overal bij dragen’. Geamuseerd keek ik haar aan. Vorig jaar was ze toch echt een heel andere mening toegedaan. Kennelijk niets veranderlijker dan de smaak van je dochter.

Voor bijna iedereen is er wel een mooi, stijlvol of grappig bomberjack te vinden op het modeplein. Een vriendin zag ik in een zwart kanten exemplaar over een bijpassend topje. Prachtig. De bombers en T-shirts met teksten laten we voortaan in het rek. Die zijn voor onze kinderen.

 

Ik ben Wiep-Fenna, trotse moeder van 3 kids, auteur, blogster en levensgenieter. Hou je van tips over goeie boeken, de laatste trends in mode en grappige verhalen over mijn ervaringen met (p)uber kids? Dan zit je hier goed!

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cart

Subscribe to our Newsletter