Arjen naar Barcelona

Erwin was ’s ochtends al heel vroeg uit Zuid-Korea teruggekomen en Cornalie en ik kwamen uit Oranjewoud. Tim, ‘mattie’ van Arjen was er ook al. We lunchten nog met elkaar en toen kwam het moment van afscheid nemen. ‘Ach mam, het is maar twee uurtjes vliegen’, zei Arjen troostend met vier grote tassen om zich heen toen ik snikkend afscheid van hem nam.

Schiphol. Voor mij went het nooit. Toen Arjen een driejarig kleutertje was, bracht ik hem al naar de luchthaven om de vakanties bij zijn vader John in Schotland door te brengen. Destijds zag ik een klein ventje, met een te grote pet op en een plastic hoesje met zijn paspoort en ticket erin om zijn nek, aan de hand van een stewardess door mijn tranen heen weglopen. Nog een keer zwaaien naar mam en ik blies een kusje terug. Snel omdraaien, ik wilde niet dat Arjen het beeld van een huilende moeder op zijn netvlies hield.

Later, toen wij weer terug waren in Nederland na een verblijf van drie jaren in Schotland, verhuisden John en Shona met hun gezin naar Maleisië. Toen was hij veertien, dus mocht hij alleen vliegen. Ik zette hem een paar maal per jaar af bij de douane voor die lange vlucht naar Kuala Lumpur. En weer tranen wegslikken, want voor hem moest het een feest zijn om zijn vader, Shona, broertje Maxwell en zusjes Katrina en Lucy weer te zien na een lange periode.

Natuurlijk wil je daar niet als een muts staan snotteren. Arjen is 28, heeft een hele leuke baan in Barcelona bij een jong, hip bedrijf en weet heel goed wat hij wil. Hij gaat een bijzondere tijd tegemoet. Maar toch. Het blijft lastig om die navelstreng door te knippen. Als moeder lukt je dat toch nooit. Ook al zijn ze nog zo groot, gaan ze hun eigen weg en zijn ze oud en wijs genoeg om keuzes te maken die goed voor hen zijn. In mei is Arjen jarig en dan gaan we met het hele gezin naar Barcelona. Heerlijk. Mooi weer, terrasjes, strand, sangria’s en vooral; mijn oudste zoon heel lang knuffelen.

Ik ben Wiep-Fenna, trotse moeder van 3 kids, auteur, blogster en levensgenieter. Hou je van tips over goeie boeken, de laatste trends in mode en grappige verhalen over mijn ervaringen met (p)uber kids? Dan zit je hier goed!

Geplaatst in Kids
2 reacties op “Arjen naar Barcelona
  1. ilma zegt:

    gelukkig is het maar twee uur ver, nat als de langzame boot naar terschelling, gewoon lekker vaak gaan, alhoe wel hij waarschijnlijk niet altijd zit te wachten op een moedertje met heimwee maar na zijn eerste leuke verhalen ben jij zo trots als wat en komt de rust vast snel weer terug , maar los laten blijft een lesje zullen we maar zeggen, maar wat was het fijn toen onze ouders dat deden en met een glimlach naar ons leven keken! ik ben jaloers heeeeerlijk , prachtige stad, dikke knuffel

    • Wiep-Fenna de Jong zegt:

      Precies… wat is nou twee uurtjes Ilma? Arjen krijgt het heel erg druk met al die bezoekjes van vrienden en familie… dat wordt lootjes trekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cart

Subscribe to our Newsletter