Lenen

Mijn dochter heeft vaak kleding aan van mij. Dat is niet erg; eigenlijk is het best wel leuk- én complimenteus- dat een hippe dochter jouw topjes, vesten en af en toe een jurkje aan wil. We hebben daar duidelijke afspraken over gemaakt. Eerst vragen en na het dragen terugleggen in mijn kast of in de wasmand. Ik ben altijd wel streng in het lenen van iets dat ik zelf nog niet heb gedragen. Laatst stond ze al te pronken voor de spiegel in mijn prachtige zijden blouse van Repeat.
‘Staat me prachtig, toch mam? Mag ik die vanavond aan?’
‘Nee. Ik wil er eerst eens een keertje in shinen’, zei ik streng. Samen moesten we hard lachen om mijn pubertaalgebruik. Dat krijg je nu eenmaal met zoveel jongvolwassenen die af en toe je huis bevolken.

In haar kast hangen een paar jurkjes die amper worden gedragen. Laatst, in zo’n wat-zal-ik-eens-doen-momentje, paste ik een paar van die snoezige jurkjes en topjes uit haar kast.
Het was geen gezicht. Cornalie heeft een heel ander figuur dan ik en we schelen ruim dertig jaar. Snel alles maar weer teruggehangen, het kon écht niet.

OO7A9437

Afgelopen zondag zou ik gaan fietsen. Op zoek naar een geschikt hemdje griste ik eentje van haar van het wasrek. Het was helemaal geen speciaal hemdje, gewoon eentje van de Zara, maar wel met een lage rug en dat fietst lekker. Toen ze beneden kwam, zag ik het al.
Foute boel.
‘Je hebt mijn hemdje aan. En dát wil ik vanavond mee naar Amsterdam’.

Als de wiedeweerga rende ik naar boven om een ander hemdje aan te trekken. Als moeder moet je je plaats weten. Van mam lenen mag zeker, maar andersom is óf geen gezicht, óf het is ten strengste verboden.
Misschien moet ik een nieuwe regel toevoegen. Ik leen niet van jou, en jij leent niet van mij.
Eerlijk toch?

Ik ben Wiep-Fenna, trotse moeder van 3 kids, auteur, blogster en levensgenieter. Hou je van tips over goeie boeken, de laatste trends in mode en grappige verhalen over mijn ervaringen met (p)uber kids? Dan zit je hier goed!

Geplaatst in Kids
2 reacties op “Lenen
  1. Sanny zegt:

    Misschien is het een idee, dat mams zich ook aan de gemaakte afspraken (eerst vragen) houdt?
    Dat wil nog wel eens helpen! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Cart

Subscribe to our Newsletter